2010. márc. 22.

Galéria Café Pub

Galéria Café Pub - VII. Akácfa u. 30.

Hangulat, berendezés: Mintha nem nagyon tudták volna eldönteni, hogy a ’70-es ’80-as évekbeli maffiás atmoszférát, vagy a neonos cyberpunkot válasszák fő arculatnak. A hely egész nagynak számít, egy nemdohányzó földszinti résszel, és (keskeny lépcsőn megközelíthető, berúgva nem ajánlott) galériával, ezek közül a nagyobbikon dohányozni is lehet. Fentre természetes fény nem nagyon jön, inkább esti italozásra képzelhető el a hely. Ha a névben jelölt café és pub közül kell választani, inkább pubnak mondanám. A falak autentikus (?) újságpapír-tapétával és oldschool amcsi plakátokkal, neonreklámokkal, estébé vannak borítva. Bútorok leginkább fából. A vécé kifejezetten kultúrált, ez plusz pont. Zenei aláfestést (saját bevallás szerint „retró”) a ’90-es évek slágerei adnak, mi többek közt Ace of Base-t véltünk hallani. Koncerteket, bulikat nem tartanak, de zártkörű rendezvények igény esetén tarthatók. A pincérlány valószínűleg új volt a helyen, de nem a lelkes fajtából való, mosoly egy szál se.
Kajálási (l)ehetőségek: Elég sokféle, különlegesnek számít a bőséges kajaválaszték amerikai stílusban (pl. burgerek).
Amit fogyasztottunk:
Hosszú eszpresszó: 270.- (nem túl jó)
Csapolt Pilsner: pohár 300.-, korsó 400.-
Sültkrumpli: 450.- (egy nyúlfarknyi adag vékonyszálú mirelit, elmegy)
Viszonyítási alapként megnéztük a koktélokat, a választékra a hely nagyon büszke: egy Mojitó 1390.-, azt a mi tárcánk már nem bírta volna, úgyhogy kihagytuk a kóstolást.
Két deci szénsavas üdítő: 280.-
három deci rostos: 300.-
Extrák: tévén foci, minden nagy meccs nézhető itt, valószínűleg a közönség jó részét ez vonzza be ide
Wifi: van
Kedvezmények, utalványok: majdnem minden fajtát elfogadnak, de diákkedvezmény nincs
Nyitvatartás: H-Cs, V: 12-01, P-Sz: 12-03
Honlap: http://www.galeriacafepub.hu/index.html
Mire ajánljuk a helyet? Focinézésre, esetleg csajos dumcsizásra, koktélt szürcsölgetve. Nem kifejezetten a mi árkategóriánk, de hámból kirúgáshoz belefér.



Nagyobb térképre váltás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
Lusta BölcsészekHelyismertetők az Astoria vonzáskörzetében című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Based on a work at lustabolcsesz.blogspot.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://lustabolcsesz.blogspot.com/.