2010. ápr. 28.

Múzeum Cukrászda

Múzeum Cukrászda - VIII. Múzeum krt. 10.

Amit tudni kell a helyről: Külsőre elég klasszikus, régi hangulatot idéző, sőt, úgymond puccosnak kinéző kávézó, ahova talán nem mernénk betérni. Ehhez képest kellemes meglepetéseket tartogat a vendégek számára. Ezek között említendő a kedves kiszolgálás, vagy például az, hogy most, hogy a jó idő elkezdődött, már ki is lehet ülni elé, és ugyan nem a madárcsicsergést fogjuk hallgatni, hanem a körúton száguldozó autók zaját, összeségében véve mégis kellemesebb, mint bent a kicsit nyomasztó körbetükrözött falak között. (Habár pillanatnyilag a folytonos BTK előtti építkezés miatt ez nem opció.) Áraiban szélsőséges, azaz egyik ámulatból a másikba esünk: "jé, ez mennyivel olcsóbb, mint máshol", illetve "hogy kérhetnek el ezért ennyit" felkiáltásokkal kísérve. Főleg az üdítők és a rövidek ára tűnik nagyon korrektnek. Látogatásunkkor pár öltönyös fickó töltötte még ott az idejét rajtunk kívül, általánosságban véve véleményem szerint sok diák, illetve sok, a környéken dolgozó leginkább értelmiségi ember jár oda magasröptű eszmecserére. Így csak ajánlani tudom kávé-süti melletti kellemes beszélgetésre ezt a meghitt, presszójellegű helyet. A zene hagy kis kívánnivalót maga után (Neo Fm szólt), bár ha nagyon akarjuk, akár még passzolhat is a hely hangulatához.
Kajálási (l)ehetőségek:
Fő profilja a desszert, abból elvileg van vagy 30 féle, gyakorlatilag érdemes megnézni inkább a sütispultot, és aközül a kb 10 közül választani, ami ténylegesen van. Ezenkívül van még pogi, croissant és egészen guszta szendvicsek is.
Amit fogyasztottunk:
olasz espresso - jó volt (kicsit hiányoltuk a prózaibb, kevésbé extrás kávékat, ez volt a legolcsóbb, legegyszerűbb választás)- 250,-
2 dl eperlé - 170,- (szinte minden üdítő ennyi!)
francia krémes - finom - 250,-
somlói galuska - finom és nem kevés, bár a csokiöntet kicsit émelyítő volt- 390,-
Viszonyítási alapként a következőket néztük még meg:
korsó sör: 360,-
szűrt búzasör/rozssör: 380,-
Extrák: különlegesebb sörök olcsón, frissen facsart narancslé/grapefruitlé - 150,-/dl, illetve hogy a hely NONSTOP
Wifi: úgy rémlik, van
Nyitvatartás: 0-24
Honlap: nincs


Nagyobb térképre váltás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
Lusta BölcsészekHelyismertetők az Astoria vonzáskörzetében című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Based on a work at lustabolcsesz.blogspot.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://lustabolcsesz.blogspot.com/.