2010. ápr. 28.

Nemzeti Múzeum

Nemzeti Múzeum - VIII. Múzeum krt. 14-16.

Mit láthatunk itt: Érdeklődésünk szerint választhatunk az állandó illetve időszaki kiállítások közül. Az állandók keretében például pincétől a padlásig megismerkedhetünk Magyarország történetével az államalapítástól egészen a rendszerváltásig bezárólag, illetve itt van elhelyezve a koronázási palást is, ami még Szent István korából származik. Az időszakik párhavonta természetesen cserélődnek. Pillanatnyilag (2010. 04. 29.) kettő van, ebből ami véleményem szerint érdekesebb az a XXVIII. Magyar Sajtó-fotó Kiállítás. Bár, sajnos, pár napon belül vége lesz. A kasszás fiú egyébként nagyon készségesen segített annak ellenére, hogy csak kérdezősködtem és egy forintot sem hagytam ott első alkalommal.
Belépőárak:

állandó kiállítások:
felnőtt jegy: 1100,-
ifjúsági jegy (6-26 éves korig): 550,-
időszakik: (pl. sajtófotó)
felnőtt jegy: 1000,-
ifjúsági: 500,-
kombinált jegy = állandó + valamelyik időszaki:
felnőtt: 1300,-
ifjúsági: 650,-
Éves bérlettel sajnos nem tudnak szolgálni, egyedül az MR szimfonikus zenekara által itt tartott koncertekre lehet kapni, arra viszont csak azt.
Extra: minden hónap 3. szombatján 26 éven aluliaknak, és nemzeti ünnepeken mindenkinek ingyenes a belépés az állandó tárlatokra illetve van gyerekeknek történeti játszóház, valamint a honlapon is figyeltek arra, hogy testreszabják az oldalt: lehet kattintani gyerekbarát, látássérültbarát verzióra is.
Nyitvatartás: kedd-vasárnap: 10-18 h
Honlap: 
www.nhm.hu 
(ahonnan egyébként szinte mindent megtudhatunk az egyes kiállításokról, az intézmény működéséről, szolgáltatásairól)


Nagyobb térképre váltás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
Lusta BölcsészekHelyismertetők az Astoria vonzáskörzetében című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Based on a work at lustabolcsesz.blogspot.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://lustabolcsesz.blogspot.com/.